Apps

Bevat afbeeldingen

MySugr

App om bloedglucosewaarden en andere gezondheidsgegevens bij te houden. Berekent ook benodigde insulinedosis met een boluscalculator. Verschillende continue glucosemeters kunnen synchroniseren met deze app. Op basis van de waarden geeft MySugr een schatting van het HbA1c.

Gratis app

MySugr 

Bestaat uit tekst

Mijn Eetmeter

Eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. Er staan ruim 90.000 producten in Mijn Eetmeter. Je kunt zelf producten scannen en toevoegen. De tool laat zien of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt.

Gratis app voor iOS en Android

Voedingscentrum

Bevat afbeeldingen

CalorieTeller

Geeft de voedingswaarde van producten aan en houdt je eigen maaltijd-, activiteiten- en gewichtspatroon bij.

Gratis app

Fatsecret

Bevat afbeeldingen

Koolhydraatkenner

De Koolhydraatkenner is een app met een koolhydratentabel. Werkt op de iPhone/iPod/iPad, op Android telefoons en tablets en op gewone (niet-smart) mobiele telefoons (Java).

Niet gratis

Diabeter, MC Leeuwarden en DNO

Bestaat uit tekst

Help Diabetes

Koolhydraatteller met Nederlandstalige voedingstabel. Na het invoeren van de maaltijd berekent de app de totale hoeveelheid koolhydraten, vet, eiwitten en kilocalorieën. Het is ook mogelijk de benodigde hoeveelheid insuline te berekenen op basis van de persoonlijke koolhydraat/insuline--ratio.

Niet gratis

HippoAnd Friends

Bestaat uit tekst

MyDiaMate

Zelfhulptraining om mentaal fitter te worden.

Gratis app

Amsterdam UMC

Bevat afbeeldingen

MiGuide

Digitale leefstijlcoach voor mensen met type 2-diabetes.

MiGuide

Bevat afbeeldingen

Clear

Op basis van glucosewaarden, gemeten met de FreeStyle Libre, wordt inzichtelijk gemaakt hoe iemand reageert op bepaalde voedingsmiddelen.

Clear

Bevat afbeeldingen

Selfcare

Persoonlijke gezondheidsomgeving waarin gegevens gemonitord kunnen worden die een indicatie geven over iemands gezondheid, als bloeddruk, gewicht, hartslag en het aantal gemaakte stappen.

Selfcare is gecertificeerd voor: ISO 27001, NEN 7510 en MedMij-label

Selfcare

Bevat afbeeldingen

Kies ik gezond

App van het Voedingscentrum die helpt bewuste keuzes te maken als het gaat om voeding.

Voedingscentrum

Bevat afbeeldingen

Mediq Diacare

Zorgprogramma voor mensen met diabetes om samen met hun diabetesbehandelaar hun zelfmanagement, de consulten, de contactmomenten op afstand en de educatie beter kunnen inzetten met als doel meer kwaliteit van leven en betere gezondheidsuitkomsten.

Mediq

Deel deze pagina