Achtergrondinformatie

Bestaat uit tekst

Turkse en Marokkaanse eetcultuur

Informatie over eetcultuur, veelgebruikte producten en handvatten voor een gesprek over overgewicht.

Online, kan geprint worden

Voedingscentrum

Bestaat uit tekst

De Schijf van Vijf voor diverse eetculturen

Checklist en voedingsadviezen voor mensen met Turkse, Marokkaanse en Surinaamse (zowel Creoolse als Hindoestaanse) achtergrond.

Online te raadplegen

Voedingscentrum

Bestaat uit tekst

Zorgmodule Leefstijl Voeding

Biedt handvatten bij de leefstijladvisering aan en motivering van patiënten met vragen, risicofactoren en chronische ziekten.

NHG

Bestaat uit tekst

Zorgmodule Leefstijl Bewegen

Geeft richtlijnen voor advisering en motivering van patiënten met risicofactoren of chronische aandoeningen waarbij voldoende lichaamsbeweging van belang is.

NHG

Bestaat uit tekst

Voedingsrichtlijn Diabetes

Met acht verschillende voedingspatronen waarmee zorgverleners de voedingsadviezen kunnen aanpassen aan de individuele wensen en behoeften van de persoon met diabetes (budget, religie, cultuur, overtuiging, kennis).

NDF

Deel deze pagina