Achtergrondinformatie
Turkse en Marokkaanse eetcultuur
Informatie over eetcultuur, veelgebruikte producten en handvatten voor een gesprek over overgewicht.
Online, kan geprint worden
Voedingscentrum
De Schijf van Vijf voor diverse eetculturen
Checklist en voedingsadviezen voor mensen met Turkse, Marokkaanse en Surinaamse (zowel Creoolse als Hindoestaanse) achtergrond.
Online te raadplegen
Voedingscentrum
Biedt handvatten bij de leefstijladvisering aan en motivering van patiënten met vragen, risicofactoren en chronische ziekten.
NHG
Geeft richtlijnen voor advisering en motivering van patiënten met risicofactoren of chronische aandoeningen waarbij voldoende lichaamsbeweging van belang is.
NHG
Met acht verschillende voedingspatronen waarmee zorgverleners de voedingsadviezen kunnen aanpassen aan de individuele wensen en behoeften van de persoon met diabetes (budget, religie, cultuur, overtuiging, kennis).
NDF